How do I improve my latency result ?

More
17 Jul 2009 19:53 - 17 Jul 2009 20:00 #557 by grey1beard
The system I run is Gigabyte GA-5AX mobo, with AMD K-6/500Mhz, 512Mb RAM, ATI C1-8M video card, Seagate 20Gb hdd, partitioned with 4Gb root/4Gb home/1024Mb swap, and leaving the rest free.

I've found the general suggestion to "disable" everything you can in bios, but no specific instructions.
Is it really a case of change one thing, then run a latency test, and if it's worse reverse the change, or is there a more logical way to approach the problem ?

I'm not looking for a BDI, but at least something like a flowchart approach that might get me moving motors if not producing chips.

With some question as to where best to post this, I'm also pasting it to the cnczone in the hope that someone may guide me.
Many thanks for your time,
John B
Last edit: 17 Jul 2009 20:00 by grey1beard. Reason: changed "other posting" detail

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Aug 2009 02:03 #721 by BMG
You may have already seen this and solved your issues by now but here goes
wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/emcinfo.pl?TroubleShooting

Look at Section 3 - there is a better description of things to try out.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Aug 2009 15:39 #729 by grey1beard
Thanks BMG. As you will gather from the other thread you've kindly helped on, I've got a bit of "refreshing " to do.
Thanks, I'll have a read.
Regards
John

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.065 seconds
Powered by Kunena Forum