Homing fails 2.9.0 pre0-5518

More
18 Jan 2022 16:19 #232296 by jsskangas
Hello

I updated from 2.8.0 to to current master planing to use switchkin functionality.
I updated my old setup HAL setup, only thing changed was Spindle.

Machine starts up correctly and all joint moves correctly.
If i start my own homing process it will give joint 1 following error.

Then I tested individual joints; 0,2,3 will home correctly but joint 1,4 and 5.

If I home joint 0 first this goes well, after that i try joint 1 that will give following error.
If I after this try again home joint 0 it will give error joint 1 following error.

Here is video of trying to home joint 1:


first I move it and it works as it should. This was a working setup in 2.8.0. its not a error in tuning or HAL.
then when I try to home it it will give following error.

Any idea what is wrong?





 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Jan 2022 17:29 #232302 by andypugh
Do the sim configs home OK?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Jan 2022 18:25 #232308 by jsskangas
Sim config seems to home ok.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Jan 2022 18:30 #232309 by andypugh
Did your config ever home correctly (ie prior to 2.9-pre0-5518?)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Jan 2022 18:35 - 18 Jan 2022 18:41 #232310 by jsskangas
Well define correctly..

I run analog servo system with mesa card, homing use index. And has worked well last 10 years in this machine. 
And during my journey with EMC2 from 2004, i only had once problem with homing. 
​​
Last edit: 18 Jan 2022 18:41 by jsskangas.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Jan 2022 18:43 - 18 Jan 2022 18:46 #232312 by Aciera
Replied by Aciera on topic Homing fails 2.9.0 pre0-5518

If i start my own homing process it will give joint 1 following error.

Do you mean you are using a custom homing script?

Also have you tried to increase the respective 'ferror' value and/or homing speeds of those axis in the ini file?
Last edit: 18 Jan 2022 18:46 by Aciera.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Jan 2022 19:46 - 18 Jan 2022 19:49 #232321 by jsskangas
Normal homing nothing special.
Homing for all joints are setup exactly same. 
Example ​Joint 0 will home ok, but joint 1 will give following error. 
Joints are setup correctly and if you jog them they work as they should. Can see it in youtube video.
But if you homi it it will give following error immediately.
Last edit: 18 Jan 2022 19:49 by jsskangas.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Jan 2022 20:02 #232326 by rodw
Replied by rodw on topic Homing fails 2.9.0 pre0-5518
V 2.9 brings with it additional homing config settings for index homing. I'm not saying they are required but please consult the homing configuration  chapter on the online docs for V 2.9 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Jan 2022 20:33 #232333 by jsskangas
Thanks, i will look into those.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Jan 2022 20:41 #232334 by jsskangas
Nothing new that should affect my setup.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.097 seconds
Powered by Kunena Forum