Feed per rev at 10% of programmed speed

More
20 Feb 2023 23:48 #264918 by JR1050
I’m having a wtf moment. I have a known good program that ran before. It’s on a lathe, Program runs fine until it hits a G83 cycle , instead of feeding at .015 a rev, programmed in G95, it feeds about a tenth of that. Code afterwards won’t feed at programmed rate either. Canned cycle will run in G94 and ipm, won’t run in feed per rev, the rest of the program won’t run at the programmed rate either after the canned cycle. Program is returned to G18 . Ive programmed lathes for 25 years... what is going on with this? 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 Feb 2023 13:14 - 21 Feb 2023 13:15 #264956 by andypugh
Is the spindle encoder scale correct? Does spindle.0.revs increase by exactly 1.0 per rev?
Last edit: 21 Feb 2023 13:15 by andypugh.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 Feb 2023 17:27 #264969 by JR1050
I’d say yes, since it cuts threads fine and everything in the program , ruff and finish turning ,work fine until it hits the line with G83. This is a proven program. Something here is wonky. This machine has worked with relatively few problems since 2014. It still has 2.6 on it and was upgraded to whatever the last incarnation was. I have had issues with using the canned cycles on a lathe before. Maybe it’s time for a lathe only version. There is a reason Fanuc, Siemens, Mitsubishi ect have specific packages.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 Feb 2023 17:55 - 21 Feb 2023 19:05 #264971 by JR1050
Bad encoder channel on 7i77. Switched to a different channel. Original channel didn’t show a and b signals changing or raw counts. I have no idea why it was intermittent.
Last edit: 21 Feb 2023 19:05 by JR1050.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.109 seconds
Powered by Kunena Forum