Manual tool change Changed pin stays on

More
20 Jan 2022 12:55 #232521 by myval
Guys I have another headscratch. I am using qtdragon with manualtoolchange component and first time after boot everything works fine.

manual tool change to tool 0 - probe. hit cycle start the message pops-up request tool x to be inserted hit external button  tool changed (the dialogue does not disappear) machine start (I have to hit ok in the dialogue) .
cycle end, I go to tool tab change to probe tool 0 do the probing, hit cycle start the dialogue pops up but the machine starts immediately the dialogue stays on the screen. It could be a problem with probe in the spindle.
If I look in hal show the manualtoolchange.changed stays on.
Any idea what could be causing it, any steps I am missing?
 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Jan 2022 13:40 #232522 by myval
Quick update: done more research the problem is actually that the tool change dialogue does not close after the external button is pressed.
when I hit the button the pin in halshow goes high so the input is inputing.
Why does the dialogue stay on? When I hit ok in the dialogue the pin .changed stays on forever.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Jan 2022 13:55 #232524 by cmorley
Can you post your config files?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Jan 2022 14:45 #232531 by myval
here are three relevant files. The manualtoolchange.changed-button is normally output from the python script but I just tried to link it direct to the button and still no go. 

 

File Attachment:

File Name: hydraulics...01-20.py
File Size:1 KB

 

File Attachment:

File Name: common_2022-01-20.hal
File Size:8 KB

 

File Attachment:

File Name: qtvcp_post...1-20.hal
File Size:0 KB
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Jan 2022 22:00 #232556 by cmorley
Looks like it's a problem with qtvcp's tool change dialog not honouring the external change button.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Jan 2022 23:00 #232566 by cmorley
I pushed a fix to master for this. Thanks for the report.
Please let me know if that fixes it for you.

Chris

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Jan 2022 11:35 #233052 by myval
I am on it as we speak. Will report back soon.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Jan 2022 11:47 #233054 by myval
Thanks mate, runs like a charm.
The following user(s) said Thank You: cmorley

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.076 seconds
Powered by Kunena Forum