parallel port no longer detected by LinuxCNC and neither by dmesg, failed?

More
05 May 2020 09:24 #166748 by gzcwnk
It was working but I tried a new BOB as the one I had was failing and well I am wondering if the new BOB damaged the PP card?

:(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 May 2020 10:05 #166749 by tommylight
What voltage does the BOB use ?
Is it a PCI add on or built in parallel?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 May 2020 10:18 - 05 May 2020 10:20 #166750 by gzcwnk
The Bob has a seperate 24v dc supply. PCI add on card

dmesg (dmesg | grep para) doesnt show a paraport
Attachments:
Last edit: 05 May 2020 10:20 by gzcwnk.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 May 2020 10:23 #166751 by gzcwnk
Actually sorry my error should be dmesg |grep parp NOT para

so its there just not working?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 May 2020 10:23 #166752 by tommylight
Insert the card into another PCI slot if available, if not, clean the contacts on the card and motherboard.
And 24V will mess it up if any miss wiring occurred.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 May 2020 10:28 #166753 by gzcwnk
How could I mis-wire it? its optically isolated?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 May 2020 10:42 #166757 by tommylight

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 May 2020 10:44 #166758 by gzcwnk
OK, is it possible the address has moved and linuxCNC cant see it any more?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 May 2020 10:47 #166760 by tommylight
Yes it is, and to prevent that from happening you have to set the BIOS to manually assign addresses and IRQ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 May 2020 10:48 #166761 by tommylight
Did you just post another topic and then delete it ?
It was there, now it is not, something about a Dell 9020 ? :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.102 seconds
Powered by Kunena Forum