7i92T with 7i77 linuxcnc keeps terminating

More
03 Apr 2023 00:02 - 03 Apr 2023 00:04 #268130 by RK
I have Debian 10 with Linuxcnc 2.8 installed on my system. I'm using a mesa 7i92T etho card and a 7177 combination. When I run the pnc config wizard and try to start linuxcnc I get a termination error and the system shuts down. I have tried many different things but ultimately I get the same result with different errors. I'm hoping someone has done this and can give me some guidance. I have used mesaflash and I can access the 7i92T so I know they are communicating. All the lights on both boards are working. The cr16 red light stays on constantly so the watchdog is not releasing. I'm new to linux and mesa boards. Any help would be appreciated.
 
Last edit: 03 Apr 2023 00:04 by RK.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Apr 2023 01:06 #268134 by tommylight
The moon is not aligned properly, wait 4 years for it to align.....
-
All jokes aside, what error? We can not guess stuff from here from your "it just terminates"!
In the mean time, check for 5V to Mesa 7i77, is it powered from Mesa 7i92 or from another power supply?
Does the Mesa 7i77 also have field power of 8-28V?
Do you have the Mesa 7i92T or 7i92TM?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Apr 2023 23:20 #268361 by RK
The captcha keeps giving me errors. I have responded twice over the past few days. Hopefully this gets through then I will try again.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Apr 2023 23:26 - 05 Apr 2023 23:33 #268362 by RK
Okay! The program shows linuxcnc is terminating in the message box. It gives unknown command error. I have a 7i92TM board but Mesaflash will only find it if I use 7i92T or ETHER. My voltage is good. I have 5 volts at the encoder and 24 volts at Vin. All of the lights are working on both boards. I will try to post my error report.
Last edit: 05 Apr 2023 23:33 by RK.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Apr 2023 23:30 - 05 Apr 2023 23:40 #268364 by RK
 

This browser does not support PDFs. Please download the PDF to view it: Download PDF

 

This browser does not support PDFs. Please download the PDF to view it: Download PDF

Attachments:
Last edit: 05 Apr 2023 23:40 by RK.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Apr 2023 23:43 #268366 by tommylight
./my_LinuxCNC_machine.hal:1: Unknown command ''
The first line of your hal file has something ....
Use the text editor in Linux to edit files and delete ... whatever there is causing the error.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Apr 2023 22:30 #269913 by RK
Just wondering if anyone would have a good recommendation for a PCIE ethernet card that would work well with my 7i92 and 7i77. I can't seem to get the speeds I need from the on board ethernet port on my system. Any advice is appreciated! Thanks
 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Apr 2023 22:46 - 25 Apr 2023 22:49 #269916 by PCW
What current Ethernet hardware do you have and what OS?

The results of these commands should show this.

lspci | grep -i ether

and

uname -a

Also what PC hardware do you have?
Last edit: 25 Apr 2023 22:49 by PCW.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Apr 2023 23:26 #269919 by RK
I have a Gateway DX4870 it has a Intel Core i5 processor 3330. The ethernet  is an Intel 82579V Gigabit network connection. The OS is 4.19.0-23-rt-amd 64 #1 SMP PREEMPT RT Debian 4.19.269-1 (2022-12-20) x86 - 64 GNU/Linux.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Apr 2023 00:25 #269929 by PCW
That should be OK,

Do you have IRQ coalescing disabled?

This is described in the hm2_eth manual page:

man hm2_eth

What is your current servo thread rate?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: cmorley
Time to create page: 0.932 seconds
Powered by Kunena Forum