Need Help Setting Up an MPG

More
13 Sep 2013 05:56 #38716 by Ivan_The_Red
Im trying to set-up an MPG ( quadrature encoder )and I'm having trouble finding out what needs to go into my HAL file to get it to work.
As it is right now if I use the HAL tools I can see that the appropriate axis_0_jog-enable is TRUE and
the axis_0_jog-counts is incrementing and decrementing integer values as I turn the wheel.

What else needs to be included or what else might I look into?

I have only been working with LinuxCNC for about a week so please keep that in mind if you
think you can help. ( go easy on me )

Thanks

:P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Sep 2013 07:05 #38721 by BigJohnT
I sure hate to be the one to say this after your first post but RTM... and I know you don't know where to look in the manual yet so here is the link to the MPG example.

www.linuxcnc.org/docs/html/examples/mpg.html

JT

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Sep 2013 07:28 #38727 by Ivan_The_Red
Thanks for the reply

Ive been through that and I really should have been more explicit.... I have an Arduino pendant that I built for Mach3 and I want to retrofit it
to work with EMC. It does not use a parallel port but communicates serially ( USB ). Can you explain why I can see the MPG counts
in the HAL monitor but nothing moves ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Sep 2013 14:09 #38751 by cncbasher
you will be missing some hal configuration , archive and post your config folder , we also do not know what Pendant you have .
have you linked the mpg to the axis you wish to move ? is it selected or enabled true ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Sep 2013 20:27 #38762 by BigJohnT
Compare the example MPG to your HAL and see what your missing.

JT

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.075 seconds
Powered by Kunena Forum