A hydraulic pump problem

More
14 Jan 2022 16:35 #231780 by drogus
Replied by drogus on topic A hydraulic pump problem
The attached page from the manual would indicate that it's indeed 3 phase. I'm no longer at the workshop, but I'll try to swap phases and see if there's any change.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Jan 2022 16:47 #231781 by scotth
Replied by scotth on topic A hydraulic pump problem
Coolant pumps can look like they work. With straight impeller blades it will pump, but the impeller will unscrew from the shaft. (Things that have got me in the past)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Jan 2022 10:04 #231996 by drogus
Replied by drogus on topic A hydraulic pump problem
I still haven't had a chance to check the pump again, but I'm converting all of the scans to a normal resolution, cause as @aciera mentioned they were indeed in ridiculous sizes

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Jan 2022 13:26 #233541 by drogus
Replied by drogus on topic A hydraulic pump problem
It turned out that the pump was working correctly all along. The only issue was that with the valve closed it needed very little movement to pressurize the system. When I was trying to force it to work it was probably trying to get a higher pressure than it's supposed to. More explanation in the main Stanko 32 retrofit thread: forum.linuxcnc.org/30-cnc-machines/44836...maho?start=20#233425

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: cncbasher
Time to create page: 0.064 seconds
Powered by Kunena Forum