PlasmaC

More
30 Dec 2019 18:37 #153557 by CNC32
Replied by CNC32 on topic PlasmaC
I have manged to install linuxcnc with bulidbot and everything is working fine.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Feb 2020 02:59 #157111 by edgemir
Replied by edgemir on topic PlasmaC
Hi, I'm probbing a new confguration, all axes are moves well, it detect the material and starts the cutting process, but when I spect to see the up and down leds blink in control panel, it only activate the red led for "THC VOLT LOCK" and the torch dive into material. Can somebody help me in which parameter I puted wrong? Here is an image for my Config and Run panel.

PD My configuration is with an proma thc 150.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Feb 2020 03:18 #157113 by phillc54
Replied by phillc54 on topic PlasmaC
No images came through.

Can you also post your ini file, your machine hal file and your connection hal file

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Feb 2020 05:04 #157115 by edgemir
Replied by edgemir on topic PlasmaC
Hi Phill, thank you again, In my last post you help me to solve the joggin with axis. Now I'm trying to get the machine cuts. But I notice that the THC don't work, here is the files.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Feb 2020 05:14 #157116 by phillc54
Replied by phillc54 on topic PlasmaC
Something weird happening here, while I am replying I can see the attachments in your original post and when I am reading they do not appear...

I can't see your ini file, your machine hal file or your connections hal file.

Is the THC Enabled LED on in LinuxCNC?

With everything running, put the Proma into test mode and see if the THC Up and Down LED's on LinuxCNC light when they should.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Feb 2020 06:01 #157121 by edgemir
Replied by edgemir on topic PlasmaC
Yes, something strange happens to me too, I attach the files and the names appear as text, not as attachments.
The THC ENABLED LED is on when it starts cutting.
I have performed the test with the THC in test mode, and the UP / DWN LEDs work just as the motor is moving in the right direction, I will continue testing different values.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Feb 2020 06:05 #157122 by phillc54
Replied by phillc54 on topic PlasmaC
Is the THC Velocity light on all the time?

What F word value is in your GCode file to set the velocity?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Feb 2020 06:23 #157124 by edgemir
Replied by edgemir on topic PlasmaC
Yes, the led is always on.
Is a fixed value like this F1500.
Always I have tu use F#<_hal[plasmac.cut-feed-rate]>?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Feb 2020 06:32 #157125 by phillc54
Replied by phillc54 on topic PlasmaC
PlasmaC use Cut Feed Rate as the threshold speed for THC Velocity Hold.

Your CutFeed Rate is set to 2000 and your VAD Threshold is 60%

So anything less than F1200 (2000 x 0.6) would cause the THC Velocity Lock to turn on and anything more should be ok.

1500 should have worked OK.

Make sure you have Feed Override set to 100% as well.

Can you try with F#<_hal[plasmac.cut-feed-rate]> and see what happens.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Feb 2020 06:40 #157127 by edgemir
Replied by edgemir on topic PlasmaC
Using the HAL FEED RATE Variable, the THC was not blocked. Perfect I understood, I can use direct values in the FEED RATE, always taking care of the relationship between VAD and FEED RATE, or failing to use the hal variable, thank you very much Phill.
The following user(s) said Thank You: phillc54

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: phillc54
Time to create page: 0.158 seconds
Powered by Kunena Forum