Probe Basic rapids

More
16 Feb 2022 17:27 #235053 by natholego11
Good afternoon,
I noticed while running a program that the rapids seems stuck at 60ipm, my machine is capable of running faster than that (and does when it uses a G1 as a rapid movement instead) but when a G0 is commanded it only runs at 60.

Ive attached a screen shot of what I am seeing in my INI and on the GUI
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 Feb 2022 04:52 #235095 by cmorley
Replied by cmorley on topic Probe Basic rapids
Can you move this to qtpyvcp section?
You might get a proper response there as the basic probe devs will get an email.

Chris

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 Feb 2022 12:25 #235127 by natholego11
Replied by natholego11 on topic Probe Basic rapids
Can I do that as just a member? I dont see a place to move topics.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 Feb 2022 12:28 #235128 by tommylight
Replied by tommylight on topic Probe Basic rapids

Can you move this to qtpyvcp section?

Done.
Thank you.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 Feb 2022 17:56 #235152 by Lcvette
Replied by Lcvette on topic Probe Basic rapids
can you post your whole ini file for us?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 Feb 2022 18:05 #235153 by natholego11
Replied by natholego11 on topic Probe Basic rapids
this isnt the latest, but its close enough, im not at my machine at the moment.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 Feb 2022 18:14 - 17 Feb 2022 18:14 #235155 by Lcvette
Replied by Lcvette on topic Probe Basic rapids
need to adjust your trajectory max velocity setting in the ini to match your desired programmed rapid velocity.

 
Attachments:
Last edit: 17 Feb 2022 18:14 by Lcvette.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 Feb 2022 19:00 #235157 by Lcvette
Replied by Lcvette on topic Probe Basic rapids
it is in inches per second, so setting of 1.0 inch/sec = 60 ipm should help figure out your desired max speed, but typically will match what you have higher up in the ini file from the pncconfig output think yours was 4.0 which is 240ipm

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Feb 2022 11:58 #235229 by natholego11
Replied by natholego11 on topic Probe Basic rapids
worked Perfectly, Thank you!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: KCJLcvette
Time to create page: 0.221 seconds
Powered by Kunena Forum