probe m6

More
08 Oct 2012 20:51 #25141 by billykid
Replied by billykid on topic Re:probe m6
of course I installed 2.6 master by buildbot :-)
Now I have to fix python
thanks to all
Mauro

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Oct 2012 20:56 #25184 by billykid
Replied by billykid on topic Re:probe m6
ok now LinuxCNC 2.6.0 running on my machine. configuration in sim / remap but will not start.
these are the errors:
Print file information:
RUN_IN_PLACE=no
LINUXCNC_DIR=
LINUXCNC_BIN_DIR=/usr/bin
LINUXCNC_TCL_DIR=/usr/lib/tcltk/linuxcnc
LINUXCNC_SCRIPT_DIR=
LINUXCNC_RTLIB_DIR=/usr/realtime-2.6.32-122-rtai/modules/linuxcnc
LINUXCNC_CONFIG_DIR=
LINUXCNC_LANG_DIR=/usr/share/linuxcnc/tcl/msgs
INIVAR=inivar
HALCMD=halcmd
LINUXCNC_EMCSH=/usr/bin/wish8.5
LINUXCNC - 2.6.0-pre0-3252-g15cc8c8
Machine configuration directory is '/home/mauro/linuxcnc/configs/sim/remap/manual-toolchange-with-tool-length-switch'
Machine configuration file is 'manualtoolchange.ini'
INIFILE=/home/mauro/linuxcnc/configs/sim/remap/manual-toolchange-with-tool-length-switch/manualtoolchange.ini
PARAMETER_FILE=sim_mm.var
TASK=milltask
HALUI=halui
DISPLAY=axis
DISABLE_SERVER=
SERVER_PATH=
SERVER_ARGS=
SERVER_LOG=
Starting LinuxCNC...
Starting redis server program:
redis server started as: 'redis-server ', logging to: /dev/null
Starting LinuxCNC server program: linuxcncsvr
Loading Real Time OS, RTAPI, and HAL_LIB modules
Starting LinuxCNC IO program: io
io started
halcmd loadusr io started
Starting HAL User Interface program: halui
Shutting down and cleaning up LinuxCNC...
Killing task linuxcncsvr, PID=1471
Killing task redis-server, PID=1470
Removing HAL_LIB, RTAPI, and Real Time OS modules
Removing NML shared memory segments
Cleanup done

Debug file information:
Can not find -sec MOT -var MOT -num 1
Can not find -sec IO -var IO -num 1
Can not find -sec LINUXCNC -var NML_FILE -num 1
Can not find -sec EMC -var NML_FILE -num 1
Can not find -sec REDIS -var DISABLE_SERVER -num 1
Can not find -sec REDIS -var SERVER_PATH -num 1
Can not find -sec REDIS -var SERVER_ARGS -num 1
Can not find -sec REDIS -var SERVER_LOG -num 1
Could not open command file '../../core_sim.hal'
1471
PID TTY STAT TIME COMMAND
1470
PID TTY STAT TIME COMMAND
1470 ? Dl 0:00 redis-server
PID TTY STAT TIME COMMAND
Stopping realtime threads
Unloading hal components

Kernel message information:
[ 60.632212] I-pipe: Domain RTAI registered.
[ 60.632234] RTAI[hal]: <3.8.1> mounted over IPIPE-NOTHREADS 2.6-03.
[ 60.632242] RTAI[hal]: compiled with gcc version 4.4.3 (Ubuntu 4.4.3-4ubuntu5) .
[ 60.632310] RTAI[hal]: mounted (IPIPE-NOTHREADS, IMMEDIATE (INTERNAL IRQs DISPATCHED), ISOL_CPUS_MASK: 0).
[ 60.632318] PIPELINE layers:
[ 60.632326] f8605e20 9ac15d93 RTAI 200
[ 60.632333] c085cb20 0 Linux 100
[ 60.687567] RTAI[malloc]: global heap size = 2097152 bytes, <BSD>.
[ 60.688653] RTAI[sched]: IMMEDIATE, MP, USER/KERNEL SPACE: <with RTAI OWN KTASKs>, kstacks pool size = 524288 bytes.
[ 60.688671] RTAI[sched]: hard timer type/freq = APIC/8312900(Hz); default timing: periodic; linear timed lists.
[ 60.688682] RTAI[sched]: Linux timer freq = 250 (Hz), TimeBase freq = 1596014000 hz.
[ 60.688691] RTAI[sched]: timer setup = 999 ns, resched latency = 2943 ns.
[ 60.688844] RTAI[usi]: enabled.
[ 60.817884] RTAI[math]: loaded.
[ 62.302714] RTAI[math]: unloaded.
[ 62.385350] SCHED releases registered named ALIEN RTGLBH
[ 62.416470] RTAI[malloc]: unloaded.
[ 62.516054] RTAI[sched]: unloaded (forced hard/soft/hard transitions: traps 0, syscalls 0).
[ 62.521926] I-pipe: Domain RTAI unregistered.
[ 62.522008] RTAI[hal]: unmounted.

thanks
Mauro

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Oct 2012 15:42 #25304 by mhaberler
Replied by mhaberler on topic Re:probe m6
Hi Mauro,

please report:

- how exactly did you install LinuxCNC
- exactly which commands did you execute before the error appeared

- Michael

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Oct 2012 17:13 #25306 by billykid
Replied by billykid on topic Re:probe m6
Hi Michael.
i have installed linuxcnc from latest Ubuntu cd with linuxcnc 2.5.0 in a clean disk.
upgraded to 2.5.1
software sources = buildbot.linuxcnc.org/ lucid master-rt
upgraded to 2.6.0 master copy my machine config into home/linuxcnc.
the cnc run properly...

if i open: sample config/sim/remap/remap with tool probe ........ emc do not start and give these error.

my hardware: intel 945 cpu atom 230 2gb ram
Mesa 7i43-u-4 parallel card
I hope to have written everything you need
thanks
Mauro

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Oct 2012 19:16 #25310 by mhaberler
Replied by mhaberler on topic Re:probe m6
likely something is wrong with your installation - can you run any other configuration?

I suggest to remove the 2.5.* installations and then install only the 2.6.0

- Michael

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Oct 2012 20:04 #25314 by billykid
Replied by billykid on topic Re:probe m6
It other configurations sim / axis depart regularly.
with my configuration of 2.5.1 can work perfectly with the 2.6.0pre.
I will try to install 2.6 directly without 2.5 but I'm not very experienced ..
thanks
Mauro

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.127 seconds
Powered by Kunena Forum