7i92-single 7i77 setup

More
03 Apr 2022 18:57 #239202 by Joeymcc
Hi, im new to linux, I am having some problems getting up and running which linuxcnc 2.9 on debian 11. I am having problems communicating with the mesa cards however I can ping and mesaflash ok. On the 7I92 it appears ok when machine is first turned on however a red light cr6 appears when linuxcnc is opened. it will open however i dont think there is any communication with the board there are no encoder reading.I have attached some files perhaps someone who knows alot more than me can help!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Apr 2022 19:19 #239205 by rodw
Replied by rodw on topic 7i92-single 7i77 setup
I'll let PCW elaborate but this seems to be the error

hm2/hm2_7i92.0: error finishing read! iter=444

This means the board did not get everything done in one servo thread cycle and is related to the NIC on your PC or there is inadequate 5V power on the card. So it shut down.

If its an intel NIC chipset, irq_coalesence my help ref:
linuxcnc.org/docs/devel/html/man/man9/hm...FACE%20CONFIGURATION

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Apr 2022 03:40 #239223 by PCW
Replied by PCW on topic 7i92-single 7i77 setup
Yes, looks like Ethernet latency issues.

As rodw says, if you have a Intel MAC make sure you have IRQ coalescing turned off.

Also run a regular latency test to verify that your host PC latency is acceptable:

latency-histogram --nobase --sbinsize 1000

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Apr 2022 22:41 #239285 by Joeymcc
Replied by Joeymcc on topic 7i92-single 7i77 setup
Guys, many thanks

I done  irq_coalesence which has helped. 

I still get n error on closing linux cnc, I will post it tomorrow.

On the plus side my machine now moves!

 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: cmorley
Time to create page: 0.066 seconds
Powered by Kunena Forum