Touch Plate Explanation please

More
29 Nov 2020 16:16 - 29 Nov 2020 16:23 #190611 by Aciera
Ok, first thing, lets just get rid of this in your Router.hal:
# Load Classicladder without GUI (can reload LADDER GUI in AXIS GUI
loadusr classicladder --nogui custom.clp

[edit]

I just noticed that you somehow lost a bunch of lines in your Router.hal. Copy these back in between whats in line 20 and line 21
addf pwmgen.update servo-thread

net spindle-cmd-rpm => pwmgen.0.value
net spindle-on <= spindle.0.on => pwmgen.0.enable
net spindle-pwm <= pwmgen.0.pwm
setp pwmgen.0.pwm-freq 100.0
setp pwmgen.0.scale 1166.66666667
setp pwmgen.0.offset 0.114285714286
setp pwmgen.0.dither-pwm true
Last edit: 29 Nov 2020 16:23 by Aciera.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Nov 2020 16:52 - 29 Nov 2020 18:02 #190615 by shortcircuit48
Absolutely no idea how these lines were deleted. I am getting an error as follows
Cant attach(how) but
Debug file information:
Note: Using POSIX realtime
HAL: ERROR: function 'pwmgen.update' not found
./Router.hal:21: addf failed
13602

File Attachment:

File Name: linuxcnc_info.txt
File Size:3 KB

File Attachment:

File Name: Router_2020-11-29.hal
File Size:4 KB


Edit I managed to clear that error with
loadrt pwmgen output_type=0
Still in process of finding out how to start spindle
Attachments:
Last edit: 29 Nov 2020 18:02 by shortcircuit48.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Nov 2020 19:54 #190626 by shortcircuit48
I have lost the plot. Still cant run spindle and probe stopped.

File Attachment:

File Name: Router_202...29-2.zip
File Size:8 KB
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Nov 2020 07:04 #190655 by Aciera
I tidied up your config.
Unzip this and replace your config with the contents.
Try and report any errors you get.

File Attachment:

File Name: Router.zip
File Size:6 KB
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Nov 2020 11:41 - 30 Nov 2020 11:41 #190664 by shortcircuit48
Thanks again.
Done as requested but not fully operational. I can watch the touch/go signal but no movement although I can activate manually
Attach file

File Attachment:

File Name: Router1.zip
File Size:9 KB
Attachments:
Last edit: 30 Nov 2020 11:41 by shortcircuit48.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Nov 2020 12:26 #190666 by Aciera
Hm, you still have all those unnecessary files in there that I deleted. So please DELETE the folder "Router" in your config folder and put the extracted folder "Router" from the zip I posted in there. Then report .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Nov 2020 12:41 - 30 Nov 2020 12:59 #190669 by Aciera
Hang on I found an error in the config I posted I will post another shortly...


[edit]

Ok, so again:
1- DELETE your folder "Router" in the folder "config".
2- check that the folder "config" does NOT contain a folder "Router" anymore
2- Unzip the attached "Router.zip" into your folder "config"
3- Check if the folder "config" contains a folder "Router" again.
4- start Router.ini from the terminal.
5- report any errors

Here is the "Router.zip" to unzip into your "config" folder after you have completed steps 1 and 2:

File Attachment:

File Name: Router_2020-11-30.zip
File Size:8 KB
Attachments:
Last edit: 30 Nov 2020 12:59 by Aciera.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Nov 2020 13:36 #190673 by shortcircuit48
Thanks again and progress. I had spent some time, again, cleaning out and then created a new config. Followed your instructions although I do not know how to start from terminal. and just used the desktop icon. Linuxcnc booted up and touchoff now working so nearly all ok.
I am trying to find a way to start my spindle. I have used the Hal Watch and this changes when I activated on/off. Sould I have changed a pin in the Stepconfig?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Nov 2020 13:48 #190675 by Aciera
What breakout board are you using on your parallel port?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Nov 2020 14:01 - 30 Nov 2020 14:03 #190678 by shortcircuit48
It is a Chineeze BoB with "MACH3 Interface board"
It has connections for 0>10vSpeed spindle and PWM
Last edit: 30 Nov 2020 14:03 by shortcircuit48.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.087 seconds
Powered by Kunena Forum