Gmoccapy wndow is empty in 2.8.4

More
19 Mar 2023 04:02 #267060 by suspension
I have upgraded linuxcnc to 2.8.4 from 2.7.x and now Gmoccapy does not show any controls. Please see following screenshot.
The OS is dabian wheezy.
I also attached the log file.

Thanks
Sus
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Mar 2023 08:36 #267068 by HansU
Not sure if LinuxCNC 2.8 is supported on Wheezy.
Can you run a Gmoccapy sample configuration?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Mar 2023 18:08 #267094 by andypugh

Not sure if LinuxCNC 2.8 is supported on Wheezy.

It is. 
wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/wiki.pl?MinimumSoftwareVersions
(in fact it is supported back to Ubuntu 12.) 

And, in fact, the debs are on the repository:
www.linuxcnc.org/dists/wheezy/
In preempt-rt and rtai versons, even. 
 
The following user(s) said Thank You: HansU

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Mar 2023 08:23 #267124 by suspension
I haven't tried that. What do you mean by sample configuration?

Thanks

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Mar 2023 09:15 #267127 by HansU
When you just type 'linuxcnc' in a terminal without any arguments, you get a dialog where you can select on of LinuxCNC's sample configurations. Navigate to simulation -> gmoccapy and select gmoccapy. Try if that configuration works properly on your system.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Mar 2023 09:27 #267128 by suspension
I did, and I get the exact blank screen. Please see below a screenshot.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Mar 2023 11:34 #267134 by tommylight
Try changing desktop theme.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
24 Mar 2023 06:41 #267398 by suspension
I changed the theme and also changed to gnome from xfce, but results are same.
Randomly though, the full GUI appears. I think this happens when I resize. Even in that case, it seem to be very slow. I do not see these issues in Axis however.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: newbynobiHansU
Time to create page: 0.143 seconds
Powered by Kunena Forum