Inconsistent Error Messages

More
24 Feb 2021 14:59 #199990 by snowgoer540

cmorley wrote: Can you try another qyvcp sample screen to see if it's screen code related?


Sure, I will do that after work this evening.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Feb 2021 01:06 #200048 by snowgoer540
So I ran QtDragon.

I'm not exactly sure how to get an error to popup to know if I should get one or not. But I did see these in the Terminal, and I'm thinking at least the last one should show a popup, and it did not.

Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Feb 2021 01:31 #200049 by snowgoer540
And these in woodpecker:

Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Feb 2021 05:32 #200060 by cmorley
Replied by cmorley on topic Inconsistent Error Messages
parameter file missing should show. So it seems a system problem.
Are you using master?

and you have installed:
python-dbus.mainloop.pyqt

I'm sure you do but ask for completeness
The following user(s) said Thank You: snowgoer540

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Feb 2021 08:54 #200073 by snowgoer540

cmorley wrote: parameter file missing should show. So it seems a system problem.
Are you using master?

and you have installed:
python-dbus.mainloop.pyqt

I'm sure you do but ask for completeness


Yep, I am on master.



Looks good to go. No worries, always better to be safe!
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Feb 2021 12:08 #200085 by snowgoer540
Was just thinking that maybe I should note that in SIM on my Virtual Machine it's hit or miss as to whether or not I get the standard Latency Error message when I start any of the qtvcp screens. I think that might be independent of any screen I select.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Feb 2021 12:27 #200087 by cmorley
Replied by cmorley on topic Inconsistent Error Messages
I wonder if it's the virtual machine doing it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Feb 2021 12:39 - 25 Feb 2021 12:40 #200089 by snowgoer540

cmorley wrote: I wonder if it's the virtual machine doing it.


I would wonder the same, but my actual machine for cutting does the same thing :(

I just used the SIM as an example since it should always show the latency message.

EDIT: Both are Mint 19.2 though, so that does seem to be a common factor. Made from Beaglebrainz images.
Last edit: 25 Feb 2021 12:40 by snowgoer540.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Feb 2021 17:16 #200311 by snowgoer540
Anything I can do to try to isolate anything that helps you track down the root cause?

Or am I just doomed to not be on Mint 19.2 lol :-/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Mar 2021 10:59 #200771 by snowgoer540
I just wanted to give this one last bump as I am Strongly considering reimaging my SIM and my cutting table PCs to another distribution of Linux in an attempt to escape this issue. I may not be the only one to use the table at times, so I think the error message popups are important.

Before I blow my current setups away, I wanted to make sure there wasn't anything I could do to help/try and troubleshoot this further.

I know a lot of people use Mint, and also not everyone launches LinuxCNC from terminal, so it concerns me that the popups are not consistently present.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: cmorley
Time to create page: 0.433 seconds
Powered by Kunena Forum