Plasmac ERROR "Plasmac: already exists"

More
30 Mar 2020 15:12 - 30 Mar 2020 15:14 #162122 by sharp_reaper
Hi,

I'm using a 7i76e + thcad 300. When I turn on linuxcnc it shows an error message that plasmac already exists.



I have a funcitonal base machine XYZ.
Run the configurator and put the io pins
Can see the float switch working but the torch on output not.

Hal,ini, and connections.

André,
Thanks
Attachments:
Last edit: 30 Mar 2020 15:14 by sharp_reaper.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
31 Mar 2020 03:35 #162198 by phillc54
Could you run your config from a terminal and post the messages.
The following user(s) said Thank You: sharp_reaper

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
31 Mar 2020 14:30 - 31 Mar 2020 14:32 #162264 by sharp_reaper
Hi Phill,
Thank you for you reply.

When I run LinuxCNC does not show the window "LinuxCNC errors" but it shows an error bottom-right in the photo above.

I use the configurator of plasmac user guide.

Somehow, I can't turn on the output of torch-on using the GUI button.
Last edit: 31 Mar 2020 14:32 by sharp_reaper.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
31 Mar 2020 14:55 #162265 by rodw
What Phill has asked you to do is to open a terminal window and type linuxcnc at the command line prompt and press enter.
Then share the error messages printed in that window.

This is the best way to check for errors.
The following user(s) said Thank You: sharp_reaper

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
31 Mar 2020 15:34 #162267 by sharp_reaper
Sorry, I didn't know that.
Here it goes.

File Attachment:

File Name: terminal_lcnc.txt
File Size:4 KB
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
31 Mar 2020 16:28 #162271 by Clive S

sharp_reaper wrote: Sorry, I didn't know that.
Here it goes.

File Attachment:

File Name: terminal_lcnc.txt
File Size:4 KB


From your ini file:
[HAL]
# required
TWOPASS = ON
# the base machine
HALFILE = pronum.hal
# the plasmac component connections
HALFILE = plasmac.tcl
# the plasmac machine connections
HALFILE = pronum_connections.hal
# use this for customisation after GUI has loaded
POSTGUI_HALFILE = postgui.hal
# required
HALUI = halui
.
You have 4 hal files but you only list 2 in the post above. I don't see this one: plasmac_config.hal .Not sure if this helps
The following user(s) said Thank You: sharp_reaper

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
31 Mar 2020 16:43 #162274 by rodw
I think the real issuue is an error in plasmac_config.hal. Can you post it?
Fromthe tail of your screen dump.
plasmac_config.hal:1: Unknown command 'outputs'
'halcmd -f plasmac_config.hal' exited with 1

This may or may not be your doing
The following user(s) said Thank You: sharp_reaper

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
31 Mar 2020 22:23 - 31 Mar 2020 22:25 #162308 by phillc54
Can you zip the complete config directory and post it.

EDIT: Actually you may be missing the # in front of outputs in plasmac_config.hal.

It should look like:
Warning: Spoiler! [ Click to expand ]
Last edit: 31 Mar 2020 22:25 by phillc54.
The following user(s) said Thank You: sharp_reaper

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Apr 2020 07:25 #162428 by sharp_reaper
My plasmac_config is a bit different.
Put the # before the outputs.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Apr 2020 08:03 #162430 by rodw
A number of config files in your RAR file have 0 bytes including plasmac_config.hal

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.158 seconds
Powered by Kunena Forum