7i96 configuration Tool and Gantry XYZ Machines

More
07 Jan 2022 01:08 #231003 by tommylight

Tommy go take a nap!

JT

I tried and failed, so i dressed up and went to the shop till just now 2:07AM. :)
Will give it another try in about 15 min.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Jan 2022 13:09 #231108 by SSIRon
BigJohnT ... I tried to configure without the tool and the result were not good.  Linuxcnc failed to run.  I am back to re reading the manuals and I try again.  I am hoping to most of today on and I will post as I go..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Jan 2022 20:02 #231157 by SSIRon
here are my settings with the tool.  the trouble is that there are certain buttons that kill the tool.  also if I reload the tools there a bunch of setting that dont get reloaded.  regardless here are my setting.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Jan 2022 20:03 #231158 by SSIRon
here r the rest of the settings
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Jan 2022 20:09 #231159 by SSIRon
This the error i get if i do not make these changes
[AXIS_X]
MIN_LIMIT = -10
MAX_LIMIT = 97
MAX_VELOCITY = 5
MAX_ACCELERATION = 5

#[AXIS_X]
#MIN_LIMIT = -10
#MAX_LIMIT = 97
#MAX_VELOCITY = 5
#MAX_ACCELERATION = 5

[AXIS_Y]
MIN_LIMIT = -2
MAX_LIMIT = 52
MAX_VELOCITY = 5
MAX_ACCELERATION = 5
 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Jan 2022 20:14 #231162 by SSIRon
If i do make those previous changes then linuxcnc runs but it removes the 2nd X axis.  and there are no animations 
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Jan 2022 23:06 #231191 by SSIRon
OK i have Joint 0 and joint 1 moving together.  I had to add these lines to each joint.

OME_OFFSET = -2
HOME_SEARCH_VEL = -1
HOME_LATCH_VEL = -0.1
HOME_FINAL_VEL = 1
HOME_IGNOR_LIMITS = YES
HOME_SEQUENCE = 1

for some reason they did not get created with the tool.  of course the value changes for each joint.  I am not connected to the motors yet so i cant make it to the limits to home.  and it will not let me jog till I home.. 
Can any one suggest how i can avoid that? 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Jan 2022 23:13 #231194 by Clive S

OK i have Joint 0 and joint 1 moving together.  I had to add these lines to each joint.

OME_OFFSET = -2
HOME_SEARCH_VEL = -1
HOME_LATCH_VEL = -0.1
HOME_FINAL_VEL = 1
HOME_IGNOR_LIMITS = YES
HOME_SEQUENCE = 1

for some reason they did not get created with the tool.  of course the value changes for each joint.  I am not connected to the motors yet so i cant make it to the limits to home.  and it will not let me jog till I home.. 
Can any one suggest how i can avoid that? 


I think it is a typo OME_OFFSET = -2

If this is a gantry you will need to change HOME_SEQUENCE = 1 to HOME_SEQUENCE = -1 on both joints

Can you post your ini and hal files

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Jan 2022 23:18 #231197 by SSIRon
Clive s  -  no the type is in the post.  here are my ini and hal files.  Also do not understand why the display and animation are disconnected

File Attachment:

File Name: rmesa1.hal
File Size:7 KB

File Attachment:

File Name: rmesa1.ini
File Size:4 KB
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Jan 2022 02:47 #231209 by RNJFAB
Have you tried using the 'LinuxCNC Pncconfig' ??This is how i have set mine up.

 
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.821 seconds
Powered by Kunena Forum