Why can't I identify the slave station

More
02 Feb 2023 14:45 - 03 Feb 2023 09:16 #263526 by xwq
I'm a novice, and I don't understand a lot ,so I come to ask for your help. Thank you very much.The igh I installed is EtherCAT master 1.5.2 and uses a generic driver. I encountered the problem of slave identification error in slave identification. This is a headache for me, so I come to seek your advice.The kernel used is 5.10.76-xenomai. 
xml: 

File Attachment:

File Name: THDZ-MOTOR...9252.xml
File Size:68 KB

$ ethercat slaves -v
=== Master 0, Slave 0 ===
Device: Main
State: INIT
Flag: E
Identity:
  Vendor Id:       0x00000000
  Product code:    0x00000000
  Revision number: 0x00000000
  Serial number:   0x00000000
DL information:
  FMMU bit operation: no
  Distributed clocks: yes, 64 bit
  DC system time transmission delay: 0 ns
Port  Type  Link  Loop    Signal  NextSlave  RxTime [ns]  Diff [ns]   NextDc [ns]
   0  MII   up    open    yes             -   2539282506           0           0
   1  MII   down  closed  no              -            -           -           -
   2  N/C   down  closed  no              -            -           -           -
   3  N/A   down  closed  no              -            -           -           -

 
Attachments:
Last edit: 03 Feb 2023 09:16 by xwq.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Feb 2023 16:54 #263534 by db1981
looks like ethernet / driver problems.

-check dmesg for errors
-check "ethercat master" for lost frames

or

slave is buggy.
The following user(s) said Thank You: xwq

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Feb 2023 02:43 #263569 by xwq
Thank you for your advice and wish you a happy life! I'm trying

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Feb 2023 03:18 #263572 by rodw
share your xml file. You did update it with your vid and pid from ethercat slaves -v?
The following user(s) said Thank You: xwq

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Feb 2023 08:50 #263583 by xwq
After listening to your opinion, I went to dmesg. It did have several errors. I tried to solve these problems and see if I could identify the slave station at last. Thank you very much for your help.  
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.119 seconds
Powered by Kunena Forum