Torch isn’t firing

More
15 Mar 2022 10:06 #237315 by Aldenflorio
Replied by Aldenflorio on topic Torch isn’t firing
I will do this. Do you think it will take care of the velocity lock? Maybe I set the correction rate too fast and the motor is locking? What seems to be the issue with that?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Mar 2022 10:56 - 15 Mar 2022 10:57 #237319 by snowgoer540
Replied by snowgoer540 on topic Torch isn’t firing
Hard to say what the issue may be without seeing what you are trying to cut and also the settings you have for THC and ARC on the config tab. 

Are you using the defaults or did you change them?  VAD Threshold (%) should be 90 by default.  
Last edit: 15 Mar 2022 10:57 by snowgoer540.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Mar 2022 02:51 #237424 by Aldenflorio
Replied by Aldenflorio on topic Torch isn’t firing
   

[AXIS 21
# set to double the value in the corresponding joint
MAX VELOCITY = 2.9
* set to double the value in the corresponding jornt
MAX ACCELERATION = 5.9
# shares the above two equally between the joint and the offset
OFFSET AV RATIO = 9.5
MIN LIMIT
-3
MAX LIMIT =
-A l
[JOINT 3]
TYPE
= LINEAR
HOME
-6.2
FERROR = 0.5
MIN FERROR = 0.05
MAX VELOCITY = 1.9
MAX ACCELERATION = 2.5
# The values below should be 25% larger than MAX VELOCITY and MAX ACCELERATION
# If using BACKLASH compensation STEPGEN MAXACCEL should be 100% Larger.
STEPGEN MAXVEL
= 1, 25
STEPGEN MAXACCEL
= 3.125
P
= 1000 a
I
= 0.0
D
= 00
FFO
= 09
FF1 = 1 0
FF2 = 0.0
BIAS = 9.9
DEADBAND = 9.0
MAX OUTPUT =
# these are in nanoseconds
DIRSETUP
DIRHOLD
5000
STEPLEN
= 2500
STEPSPACE
2500
STEP SCALE = 9065.6
MIN LIMIT
-3
MAX LIMIT
-0.1
HOME OFFSET =
-0.080000
HOME SEARCH VEL
= 0.200000
HOME LATCH VEL = 0.050000
HOME FINAL VEL
= 0.000000
HOME USE INDEX = NO
HOME IGNORE LIMITS = YES
HOME SEQUENCE
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Mar 2022 03:08 #237425 by phillc54
Replied by phillc54 on topic Torch isn’t firing
I think cut and paste made a mess of the config.

Use the "Backup" button in the centre of the second image to create a backup of the config and post that as an attachment here and also attach a copy of the gcode file.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Mar 2022 10:47 #237453 by snowgoer540
Replied by snowgoer540 on topic Torch isn’t firing
Sorry for not being specific, I meant see as in look at the g-code file.  While you're grabbing a new zip of your config to post, can you post the testb.ngc file as well.  Just in case there's an issue there.  

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: snowgoer540
Time to create page: 0.206 seconds
Powered by Kunena Forum