Parport to 7i92

More
07 Aug 2022 09:27 #249261 by looping
Replied by looping on topic Parport to 7i92
I will check for "dialout".
But I don't have any permission error, only communication errors.
The following user(s) said Thank You: tommylight

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Jan 2023 21:42 #260874 by looping
Replied by looping on topic Parport to 7i92
After a very long pause, I got back to my troubleshooting.
I desolder the rs485 chip from the cpu board of the VFD and put a max485 from Maxim. And it is now working like a charm !!!
With or without GND , with the USB adapter and with the RS232!
No terminaison resistor needed !

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Jan 2023 16:28 - 06 Jan 2023 16:29 #261097 by looping
Replied by looping on topic Parport to 7i92
I put every back to my workshop and reconnect the 2.2kw spindle, limit switches and so ...Fire linuxcnc. gladevcp panel shows the proper parameters and Modus communication is now green
But after homing, I can't start the spindle using AXIS spindle control buttons. Neither with MDI command M3 S10000
The VFD debug file shows no error.(see attached file).
I quickly changed the VFD to select the control mode (PD001 and PD002 ) to "front panel" and every this is fine: the RUN button starts the spindle, the potentiometer adjust the speed and STOP ... stop.
It's been a long time since I worked on this so I must be missing something obious but I can't figure out what
Attachments:
Last edit: 06 Jan 2023 16:29 by looping.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Jan 2023 01:57 #261149 by andypugh
Replied by andypugh on topic Parport to 7i92

I desolder the rs485 chip from the cpu board of the VFD and put a max485 from Maxim. And it is now working like a charm !!!

Seems like an unexpected solution. What led you think was the problem? 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Jan 2023 02:01 #261151 by andypugh
Replied by andypugh on topic Parport to 7i92
This editor is hopeless, it ends quoted text at an emoki, so I had to edit this quote by hand.

But after homing, I can't start the spindle using AXIS spindle control buttons. Neither with MDI command M3 S10000


The first step would be to make sure that the correct veluaes arebeing sent to the spindle control HAL component. i.e. rather downstream of what you already posted.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Jan 2023 11:01 - 07 Jan 2023 11:03 #261158 by looping
Replied by looping on topic Parport to 7i92

What led you think was the problem?

After all my tests, I could not find anything else to try. Someone, in a very old post, fix the same kind of problem this way, but at the moment I can't source it
Last edit: 07 Jan 2023 11:03 by looping.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Jan 2023 21:13 #261739 by looping
Replied by looping on topic Parport to 7i92
I had messed up my spindle hal file, I guess during all the tests I did.
Now it's fixed and all is running :)
Many thanks for your help

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: cmorley
Time to create page: 0.132 seconds
Powered by Kunena Forum