Raspberry Pi 4 with PlasmaC

More
10 Jun 2020 20:27 #170998 by tecno
Replied by tecno on topic Raspberry Pi 4 with PlasmaC
Hmmmm old mans memory is short.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 Jun 2020 23:05 #171005 by phillc54

How did you solve the vnc password. Plus tried a while ago to get rid of that nasty message without success.


I did it like this so I could access it from my Mac.
$ sudo nano /etc/vnc/config.d/common.custom
   Authentication=VncAuth
   save >> exit

$ sudo vncpasswd -service -weakpwd
   new-passwd
I did -weakpwd because I use 1234 for everything, I am not security conscious here at all...
The following user(s) said Thank You: Mike_Eitel

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 Jun 2020 23:07 - 10 Jun 2020 23:08 #171006 by phillc54

Next issue

Can not change locales
pi@pi4-mate:~ $ sudo locale-gen sv_SE.UTF-8
Generating locales (this might take a while)...
en_AU.UTF-8... done
Generation complete.

It will not let AU go away :)


You can also change locales with rasp-config in the System >> Adminisatration menu

EDIT: don't forget to expand the filesystem
Last edit: 10 Jun 2020 23:08 by phillc54.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Jun 2020 07:45 #171088 by tecno
Replied by tecno on topic Raspberry Pi 4 with PlasmaC
Good morning to you all

re pwd it surprised me that 1234 did not work so I found this
sudo vncpasswd -service

This my latency that been running over night.



The system was expanded

Phil I owe you a few cold ones
Attachments:
The following user(s) said Thank You: phillc54

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Jun 2020 07:54 #171091 by bbsr_5a
Replied by bbsr_5a on topic Raspberry Pi 4 with PlasmaC
sir did you try to isocpu 0,2,3 as then internal Rasp are still running on 0 but RT will use 1 as standalone this gives you (might) a mutch better latency

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Jun 2020 19:15 #171168 by tecno
Replied by tecno on topic Raspberry Pi 4 with PlasmaC
Still getting some hm2/hm2_7i96.0: error finishing read

Been working with home switches on X / Y and during home all I have esc Z as it is not connected yet so maybe that can create the issue.

Have changed SERVO_PERIOD = 2000000

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Jun 2020 20:53 - 11 Jun 2020 20:55 #171181 by PCW
Replied by PCW on topic Raspberry Pi 4 with PlasmaC
You have _much_ worse latency than I do on my RPI4 .
This might be a setup issue

my cmdline.txt contains:

isolcpus=1,2,3 idle=poll acpi_irq_nobalance noirqbalance

and config,txt contains

force_turbo=1
Last edit: 11 Jun 2020 20:55 by PCW.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Jun 2020 21:10 #171184 by tecno
Replied by tecno on topic Raspberry Pi 4 with PlasmaC
Will do some tests tomorrow

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Jun 2020 07:44 #171217 by tecno
Replied by tecno on topic Raspberry Pi 4 with PlasmaC
Is the Latency-Histogram disk intensive as I am running on a µSD card?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Jun 2020 09:25 - 12 Jun 2020 09:26 #171228 by tecno
Replied by tecno on topic Raspberry Pi 4 with PlasmaC
Changes made here is
turbo_mode = 1
isolcpus=0,2,3

The tendency is the same even with isolcpus=1,2,3

So is this a matter of slow disk = µSD card?

Attachments:
Last edit: 12 Jun 2020 09:26 by tecno.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: snowgoer540
Time to create page: 0.228 seconds
Powered by Kunena Forum