Another plasma component...

More
22 Aug 2019 06:14 #142791 by phillc54
Yep, that looks correct.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Aug 2019 06:40 #142795 by thefabricator03
I cant get it to work, But I want to try another program first,

How did you get your sheetcam to produce the correct code for the scribe? Could you share your post processor.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Aug 2019 06:49 #142796 by phillc54
Here you go.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Aug 2019 06:55 - 22 Aug 2019 06:56 #142797 by thefabricator03
Ok set up a program using your post and get this result.Text does not come out right and program wont run.

Attachments:
Last edit: 22 Aug 2019 06:56 by thefabricator03.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Aug 2019 07:05 - 22 Aug 2019 07:08 #142799 by phillc54
Can you send me the job file.

We may be looking at the tool stuff wrong. I don't really know enough about it.

It may well be that we need Tool #1 as the torch and Tool # 2 as the scribe.

You could try that by adding a Tool2, setting Tool1 offsets to zero and Tool2 offsets to suit the scribe then try the MDI code I sent before but use T1 and T2.

I think I will have a play around on my mill tomorrow.

Edit: It definitely won't run in Pierce Only mode ;)
Last edit: 22 Aug 2019 07:08 by phillc54.
The following user(s) said Thank You: thefabricator03

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Aug 2019 07:18 #142800 by thefabricator03
Attached is the file,

I will try out the tool stuff as I have been playing around with the PlasmaC file and getting now where.

At least its scribing half ok now,



Still a long way to go but at least its kinda working.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Aug 2019 07:23 - 22 Aug 2019 07:27 #142801 by thefabricator03
Ill just show you this in case anyone can point out what is happening,

This is my torch at 0,0,


When I run the program it moves sightly to the scribe mark and the scribe works in the top right corner,

But when it goes to cut the holes the torch moves to this position which I would of though is a negative position ,


This is the sheetcam picture of the part,

Attachments:
Last edit: 22 Aug 2019 07:27 by thefabricator03.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Aug 2019 07:32 #142802 by phillc54
Where does the text come from, is in the dxf file or is it done later by sheetcam.

When you have the torch at 0,0 where does it end up if you MDI a T1M6G43 then a G0X0.1Y0.1?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Aug 2019 07:37 #142803 by thefabricator03
I got it to work,

I set the tool offset values to negative and change the torch to Tool 2 and the Scribe to Tool 1.

The text is from the DXF file I imported to sheetcam.
The following user(s) said Thank You: phillc54

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Aug 2019 07:43 #142804 by phillc54
I can't get text in my dxf files to show up in sheetcam.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.326 seconds
Powered by Kunena Forum