Another plasma component...

More
06 Aug 2019 10:10 - 06 Aug 2019 10:10 #141505 by thefabricator03
New problem Phill,

I tried that file you posted but no luck,

And I tried the fix above but get this error message, I had this Gcode file working previously on the un-updated config,

Attachments:
Last edit: 06 Aug 2019 10:10 by thefabricator03.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Aug 2019 10:45 #141507 by phillc54
Do the fix and the file I sent give the same error?

Can you post the ngc file

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Aug 2019 10:47 #141508 by thefabricator03
Managed to get the G-code file to work after manually deleting the parking comment,

Another thing I have noticed is that my sheetcam hole rule is being ignored, I have it set that the holes will be cut at 65% of the outside contour setting. I check the speed when the holes are being cut and its the same as the outside contour even though I have the sheetcam rules set.

I have attached the G-code to this post.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Aug 2019 10:48 #141509 by thefabricator03

phillc54 wrote: Do the fix and the file I sent give the same error?


No it gives a different error but I did not take a screenshot of it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Aug 2019 11:28 - 06 Aug 2019 11:30 #141511 by phillc54
The ngc file you posted opens with this attached GCode parser.

I don't see any M67 codes in the file to reduce the feed rate.

Attachments:
Last edit: 06 Aug 2019 11:30 by phillc54.
The following user(s) said Thank You: thefabricator03

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Aug 2019 11:33 #141512 by phillc54
I don't know what happened here but I can't see the attachment after I submitted the post yet it is there when I edit it so I will attache it here...
Attachments:
The following user(s) said Thank You: thefabricator03

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Aug 2019 11:43 #141515 by thefabricator03

phillc54 wrote: I don't see any M67 codes in the file to reduce the feed rate.


I am using a post processor posted by John in this thread a while ago,

I have the sheetcam rules set as per this picture,


I will check that file out tomorrow as the machine is cutting at the moment.
Attachments:
The following user(s) said Thank You: phillc54

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Aug 2019 11:50 - 06 Aug 2019 11:52 #141516 by phillc54
OK, I also ran that ngc file with #<pierce-only = 1 and it seemed to work as well, 364 pierces...

EDIT: I just noticed your code says DHTC-OFF, should that be something else? I know nothing about SheetCam
Last edit: 06 Aug 2019 11:52 by phillc54.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Aug 2019 12:03 #141517 by thefabricator03

phillc54 wrote:
EDIT: I just noticed your code says DHTC-OFF, should that be something else? I know nothing about SheetCam


No, DTHC-OFF is telling the controller to turn off the digital torch height control for the hole.

So it must be something in the Post processor that is causing it to not output M67 feed-rate code? Or could it be that it was never set up to do that in the first place. Just thinking about it and all of the parts I have cut up until this point I did not need decent holes so I must not of noticed it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Aug 2019 12:18 #141518 by phillc54
Sorry I can't help with that, but it may have had something to do with the problem you mentioned about some holes earlier on.

Hopefully Rod or John will chime in.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.392 seconds
Powered by Kunena Forum