Another plasma component...

More
06 Aug 2019 17:26 #141539 by rodw
Replied by rodw on topic Another plasma component...
Stefan, Can you try the post processor I shared here:
forum.linuxcnc.org/plasma-laser/36568-po...smac?start=80#139099

I don't think I made any changes since.
The following user(s) said Thank You: Grotius, thefabricator03

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Aug 2019 19:30 - 06 Aug 2019 23:11 #141545 by islander261
Phill

I installed the latest master branch (RIP) yesterday and have encountered a couple of new features that are causing me problems.

1. When I change the material from Gcode the program pauses every time. The optional pause on M1 is set to off on the GUI. This is not good when you have several materials per part and a whole sheet of parts. On further testing this maybe a Gmoccapy 3.0.X problem because it occurs regardless of the state of the optional pause button on the GUI.

2. The Gcode parser is adding an extra ) at the end of the last comment in the file. This is causing a loading error the requires editing the file using the built in editor to remove the extra ) and saving the file. Again usable but a PITA. The removal of spaces and forcing lower case in comments makes reading difficult for old guys.

Please find attached a file that cause both to happen.

John

Update

Issue 1 is normal behavior for Gmoccapy 3.0.7.1 so I fixed my PP so it will not post M1 optional stops. Issue 2 was fixed by downloading and updating new files this afternoon.
Attachments:
Last edit: 06 Aug 2019 23:11 by islander261. Reason: Update

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Aug 2019 23:32 - 06 Aug 2019 23:33 #141551 by phillc54
John,

An update I pushed last night will fix problem 2 (there is an extra M2 at the end but I will remove that...)

Problem 1 does seem to be Gmoccapy 3, I can confirm it works correctly in Axis.

My Gmoccapy was 3.0.7.1 which also shows the behaviour you described.

EDIT: I didn't see your edit before I posted this...
Last edit: 06 Aug 2019 23:33 by phillc54.
The following user(s) said Thank You: islander261, Grotius

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Aug 2019 02:10 #141561 by islander261
Phill

Thank you for all your hard work on PlasmaC. The install to the latest would have gone smoothly if I had bothered to read the updated documentation first. I think I am up to date at last. Now I just need to fix my PP to take advantage of all the features that have been added. I cut two sheets today with no excitement once I got all the new stuff figured out.

So for all the plasma newbies that want to use PlasmaC, RTFM until you understand the requirements. It is so simple compared to any other plasma control Linux or Windoze it will work.

John
The following user(s) said Thank You: phillc54, rodw

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Aug 2019 03:53 - 07 Aug 2019 03:54 #141564 by thefabricator03
Phill,

Sorry to be a pain but still having problems,

Did a git pull today and still not working,

When I open linuxcnc I get this error,


When I try to load g-code I get this error,


And when I close linuxcnc I get this error,


Any idea what Ive screwed up?

I have run materialverter with my lastest tool setting from Sheetcam.
Attachments:
Last edit: 07 Aug 2019 03:54 by thefabricator03.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Aug 2019 03:58 #141566 by phillc54
The shutdown error has been reported here , it doesn't seem to affect anything.

Check your material file (sws_plasma_material.cfg) to see if anything is amiss in tool number 2

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Aug 2019 04:09 - 07 Aug 2019 04:10 #141567 by thefabricator03
I cannot see anything wrong with tool number 2,

I have attached the file to this post for you to double check.
Attachments:
Last edit: 07 Aug 2019 04:10 by thefabricator03.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Aug 2019 04:19 - 07 Aug 2019 04:19 #141568 by phillc54
SORRY, that is something new I have brought on.

After a recent report I added error handling in the materials file.

All entries now require a value.

You are missing entries in a few materials for THC and Cut Amps and Cut Volts.

If you fill them in you should be good to go.

I could probably default THC, Puddle Jump Height, Puddle Jump Delay and Cut Amps to 0 if there is no entry but the others need to be there.
Last edit: 07 Aug 2019 04:19 by phillc54.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Aug 2019 04:26 #141569 by thefabricator03

phillc54 wrote: I could probably default THC, Puddle Jump Height, Puddle Jump Delay and Cut Amps to 0 if there is no entry but the others need to be there.


Ok thats sorted now, And yeah that would help if you could make that change for future revisions,

Still having the problem with the G-code file tho, I haven't been able to manually edit the g-code since I cannot find the * symbol anywhere in the code.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Aug 2019 04:33 #141571 by phillc54
The * is referring to the * in the GCode display of the second pic you posted.

That is there because it cannot find material number 2121 which of course doesn't exist...

For some reason it seems it is reading line 11 of you code incorrectly.

Edit line 11 so there is no comment, just M190 P21.

Actually that format looks like you are not using the recent version of plasmac_gcode.py.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.455 seconds
Powered by Kunena Forum